2013. július 7., vasárnap

1.Rész

Ez a nap is úgy indult,mint a többi.Unalmasan.
Amióta leérettségiztem,nincs sok dolgom.Általában itthon ülök,fotózgatok,vagy ha kell apának segítek.
Épp a szobámban pakolásztam,amikor felkiáltott egy izgatott hang.

-Bella,kicsim,gyere le!-belebújtam a papucsomba,és leszökdeltem a lépcsőn.
Apa sürgött forgott,a telefonjában keresgélt.

-Fantasztikus!-csattan fel,így közelebb léptem.

-Mi az?Had halljam.-mosolyogtam,miközben megsimítottam a vállát,hátha lenyugszik.

-Remek munkát kaptam,kaptunk.Öltözz fel,és indulunk is.

-De hova?És mégis kiket?-értetlenkedtem.

-Hát a stúdióba,csak ma érnek rá.A szerkesztőség már felhívott,hogy ma meg kell csinálnom a képeket az újsághoz.

-Király.-szórakoztam apu szerencsétlenkedésén,majd elindultam a másik irányba.Fél úton jártam,amikor utánam szólt.

-Meglepi,hogy kik lesznek!Szerintem ismered őket.-nevetett.

***

Felöltöztem,lebaktattam,a kellékek már a  nappaliban vártak.Megfogtam az állványt,és kifelé igyekeztem vele,egyenesen a kocsihoz.

-Rakd be a csomagtartóba.-utasított,és követte példám.
Bekapcsoltam a biztonsági övet,és már indulhattunk is.Tényleg nagyon izgatott volt,nem értettem,hiszen nap,mint nap hírességekkel találkozik.

-Most nem azért,de kik hoztak ilyen lázba?-kuncogtam,ő csak előre meredt.

-Nehéz elmagyarázni.-rázta a fejét-Nem izgatott vagyok,csak tudom,hogy ez jó üzlet lesz az újság számára.-pillantott egy másodpercre felém,miközben mosolyra húzta a száját.

-Értem.Elmondod kikkel fogunk dolgozni?

-Az elmúlt 3 évben csak róluk szólt a média.Tippelj.-adta fel a feladatot,amikor tudja,hogy nem nagyon nézek Tv-t,és nem is netezek egész nap.

-Legyen meglepi.-legyintettem,annyira nem érdekelt.Elég sok embernek bemutatott már,sőt sokukat én is fotóztam.Mostanában inkább a Teen Vogue-nek segítek,így ismerek olyan embereket,mint például Justin Bieber,Taylor Swift,vagy Emma Watson,és még sorolhatnám.Persze ez csak munkakapcsolat,tehát nem úgy szokott lenni,hogy ránézek Selenára beállás közben,és BFF-ek leszünk.Nem.

 Amikor megállt az autó a számomra ismerős helyen,rögtön kipattantam.Az állványt kikaptam,az volt az egyetlen,amit erőlködés nélkül elbírtam.A hátsó ajtó felé igyekeztem,mint mindig.

Apát magam mögött hagyva,besiettem,és leraktam a cuccokat.Már minden elő volt készítve,a fények,a háttér,és a ruhák is sorba díszelegtek a vállfákon.Öltönyök,és 'old school' szerű dzsekik,meg egy gyönyörű fehér,és fekete női ruha.Szóval srácok lesznek,egy modellel.

-Na,kicsim beállítanád a kamerát,amíg én beszélek a menedzserükkel?-érkezett meg apu,lerakta nehéz táskáját,és haladt is tovább a másik irányba.Bólintottam,majd elővettem a kellékeket.

Kivettem tartójából  a legfontosabb eszközt,és felállítottam.Beállítottam a vakut,fókuszálási módot,meg amiket általában szükséges.
Lehajoltam,és kutattam a táskában,mert nem találtam a törlőkendőt.Annyira belemerültem,hogy egy rossz lépés következtében eldőlt a fényképezőgép.Hirtelen utána nyúltam,és szerencsére időben elkaptam a szerkezetet.

-A fenébe már.-szitkozódtam magamban,lehet kicsit hangosan.
Egy halk nevetést hallottam magam mögött,rögtön hátra szegeztem tekintetem.Egy szőke fiú amint láttam,jól elszórakozott szerencsétlenségemen.

-Igen,szerintem is vicces.-morogtam,ügyet sem vetve rá.
Hallottam,ahogy közelebb lépdel,így kiegyenesedtem,és szembe fordultam vele.

-Bocsi.-erőltetett komolyságot magára-Segítsek valamit?-mosolyodott el újra,kicsit félve.

-Köszi,nem kell.-ráztam le.Nem mintha nem lett volna helyes,de per pillanat nincs időm erre.

-Niall,gyere!-kiáltottak az öltözőből többen is,mire szőke hajú barátom felkapta fejét.Tehát Niall a neve.Rám nézett,majd egy 'mindjárt látjuk egymást'-al elsuhant.Gondolkoztam,ismerős volt a neve.

Apa visszajött,és átvette az irányítást.Amíg pakolászott,leültem,és vártam,hogy mindennel kész legyenek.Az emberek össze-vissza mentek,mint mindig,amikor komolyabb fotózásra kerül sor.Pár perc múlva egy csinos lány topogott be magassarkújában,látszott rajta,hogy elkésett.Felpattantam,és közelebb léptem hozzá.

-Szia!Segíthetek valamiben?-érdeklődtem kedvesen.

-Hol van az öltöző?-kérdezte unottan.

-Arra.-mutattam rá az ajtóra,és el is ment.Hm.Kedves lány...

Visszaültem előbbi helyemre,és kezembe vettem egy újságot,rengeteg volt ott lerakva.Elkezdtem lapozgatni,bár egyáltalán nem érdekelt,csak nézegettem a lapokat.Nagyokat sóhajtva visszaraktam,és felálltam.Elkezdtem járkálni fel,s alá.

-Készen vagyunk.Hol vannak a fiúk?-kérdezte egy ismeretlen férfi hang,aminek megörültem.Tehát kezdhetjük.Apa mellé sétáltam,és vártam az utasításokat.

-Jövünk.-lóbálta kezét egy barna hajú srác.Szélesen mosolygott,és felénk igyekezett,háta mögött még 3 fiúval.Mindnyájan öltönyben voltak,körülbelül velem egykorúak.

-Üdv Patrick.Már nagyon sokat hallottunk önről.-nyújtotta kezét-Köszönjük,hogy elvállalta a fotózást.

-Ugyan,fiúk.-rázta fejét apu,majd minddel kezet fogott.Ahogy jöttek sorba,bevillant,hogy kik is ők.Utolsónak Niall fogott kezet,közben rám kacsintott.-Jaj,tényleg.Még nem ismeritek a lányomat,Bellát.Ő fog segédkezni nekem.-fordultak felém mind,amitől elvörösödtem.Ha jól tudom,Zayn(?) nevetéssel díjazta.

-Szia Bella.-köszöntek kórusban,amitől elmosolyodtam.Mintha betanulnák az ilyesmit.

-Louis vagyok.-nyújtottam kezemet,mire megcsókolta.Igazán aranyos.

-Én Liam.-szólalt meg ugyanaz,aki legelőször,majd megölelt.

-Zayn.-hajolt arcomhoz,és két puszit hagyott rajta.

-Niall.-nevetett,és egy puszit nyomott kipirult arcomra.

-Sziasztok.-intettem szégyenlősen a történtek után.Közvetlenebbek,mint gondoltam.Furcsálltam,hogy négyen voltak,úgy emlékeztem,van még egy ötödik tag is.

-Álljatok be!-kiáltott a rendező,ezzel félbeszakítva bemutatkozásunkat.Hangjára mindig felkapom a fejem,félelmetes.
Szót fogadóan oda sétáltak,és menő pózokat öltöttek magukra.Halkan kuncogtam a háttérben,de akivel eddig legtöbbet kommunikáltam,kiszúrt.Rám szegezte mélykék szemeit,és a szemöldökét fel-le húzogatva nevettetett.Zayn oldalba lökte,majd megszólalt.

-Hol van Harry?-néztek körbe.Nagyon nem lehet itt elbújni,hamar meghallottuk a választ.

-Öhm itt vagyok.-emelte fel nevetve kezét,másikkal az immár átöltözött modell derekát markolászta.Lassan igyekeztek felénk,kicsit sem foglalkozva azzal,hogy csakis rájuk várunk.Mielőtt fellépett volna a fehér vászonra,nyelvét barátnője szájába mélyesztette.Ha akartam,ha nem,láttam,ahogy nyelveik csatáznak.Arcomat letakarva elfordultam,és nem tudtam,hogy nevessek,vagy hányjak.Előbbinél állapodtam meg,sajnos megint felkeltettem figyelmüket.

-Miért nevet?-kérdezte elég furcsán Harry.Szemöldökömet összehúzva ránéztem,és nem bírtam megállni,hogy ne szóljak vissza.

-Talán nem lehet nevetni?-kérdésemre nem figyelt,átnézett rajtam.Viselkedése ég és föld barátaival szemben.Louis fülébe súgott valamit,majd rám néztek.Nem,kicsit sem egyértelmű,mi a téma.Sóhajtottam,majd apához fordultam.

-Mikor kezdjük?-sürgettem,mire megköszörülte torkát.

-Srácok!-tapsolt kettőt,végre mindenki figyelt.-A menedzseretek már beavatott titeket az elképzeléseimbe,szóval tudjátok,hogy ez nem amolyan "mosolygós" pózolás lesz,hanem a komoly arcotokat kell magatokra húzni.

-Rendben.-bólogattak.Vidámságuk eltűnt,egészen félelmetesen festettek.Apu a gépe fölé görnyedt,és erősen koncentrált.Mögötte állva figyeltem arcukat,végig mértem őket.Amikor Harryhez értem,nem láttam szemeiben semmilyen kedvességet.Gorombán nézett vissza,így tekintetem Niallen állapodott meg.Kicsit elmosolyodott,és a vaku abban a pillanatban villant.

-Rendben ez,jó lesz.-nézett a képre elismerően.Rápillantottam,szerencsére annyira nem látszik Niall kedves pillantása.



-Csináljunk még párat.-nézett a fiúk felé,akik újra felvették ellenséges álarcukat.Harry nézésétől felállt a szőr a hátamon.Tudom,hogy csak álca,bár...ki tudja.
Elkészült a második kép is,remekül mutattak rajta.Apa rám nézett,majd a gépre mutatott.

-Én is?-lepődtem meg.Bólintott,így átvettem helyét.A fiúk kérdőn néztek felénk,de hamar megértették.

-Ő is ezt a pályát választotta.-válaszolt mögöttem a főnök.
Gondolkoztam,vajon mit kéne csinálniuk.Hamar bevillant,így hátra fordultam.

-Mi lenne,ha felugranának?-kérdeztem halkan.

-Jó.Az nem is rossz.-gondolkozott apa,majd beavatta az öt srácot a tervembe.Mosolyogva fogadták,egyet kivéve.

-Mint a hülyék,ugrálunk.-motyogta Harry.Már kezdett idegesíteni,hogy ennyire ellenszenves.Louis megütögette a vállát,hamar beadta a derekát.

-Akkor-hajoltam közelebb a képernyőhöz,és beállítottam a gyors fotózást.-háromra ugorjatok fel.-egy,kettő...három!-ahogy felemelkedtek,megnyomtam a gombot.Méregettem egy ideig,majd megszólaltam.

-Harry,magasabbra kéne...-kezdtem bele,de a pillantása miatt inkább abbahagytam.-Akkor egy,kettő,három.-próbáltam újra,ez már sokkal jobban sikerült.Mosolyogva méregettem a képet,apának is megmutattam.

Először Zayn,Liam,majd sorba a többiek oda gyűltek.

-Ügyes vagy.-mosolygott rám Louis.-Bár vághattam volna értelmesebb fejet is.-tűnődött el nevetve.

-Köszi,de szerintem a lányok így is imádni fogják.-nevettem.

-Csináljunk a modellünkkel is képet.-szólalt meg unottan Harry.

-Rendben.-sóhajtottam,majd átadtam a terepet.


11 megjegyzés:

  1. jól kezdődik :)) abba ne merd hagyni :DD ♥♥

    VálaszTörlés
  2. Hamar kövit :)

    VálaszTörlés
  3. Jo lett ugyan ugy mint a masik blogod :) kovit gyordan :) !!!

    VálaszTörlés
  4. Imádom, imádom, imásom, imádom, imádom és mondtam, már, hogy imádom ? :P :D Siess a kövivel, vagy nem tudom mit csinálok!! :D ;) SIESS!! *--------* ♥♥♥♥

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jó lett! *0* Mikor hozod a kövit? :D

    VálaszTörlés
  6. Ez kib@szott jó lett!! ( bocsi a csúnya szóért de ez van.. :P :D ) Egyszerűen jzhdfuiqdfdfjhfg. !!! *-* ♥ SIESS,SIESS!! ♥♥ :DD

    VálaszTörlés
  7. Nagyon jó!!Siess a kövivel!!! :)

    VálaszTörlés
  8. nagyon jó mint a másik is siess a kövivel!!!

    VálaszTörlés
  9. nagyon jó siess a kövivel!!!

    VálaszTörlés
  10. Nem rossz (k*rva jó) ;DD
    Siess a következő rèsszel!! :)

    VálaszTörlés